Törngren Magnell är under tillväxt och vi söker nyexaminerade och erfarna biträdande jurister till vår aktiemarknadsgrupp

Om verksamheten

Advokatfirman Törngren Magnell är en ledande svensk advokatfirma med fokus på transaktionsrådgivning och affärsjuridik.

Tack vare vår erfarenhet kan vi erbjuda våra klienter affärsförståelse, proaktivitet och engagemang. Tillsammans med vår juridiska spetskompetens leder det till trygghet och väl genomförda affärer. Vi ser alltid till att en eller flera delägare är aktivt engagerade i varje ärende.

Vi bygger långsiktiga relationer. Vi tror också att ett ”true partnership” mellan talangfulla och dedikerade jurister utgör rätt grund för att på bästa sätt kunna bistå våra klienter med rätt expertis i varje situation.

En vänlig och sund arbetsmiljö har kännetecknat Törngren Magnell sedan starten. Vi behandlar våra kollegor med respekt och är stolta över vår företagskultur.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder dig möjligheten att bli en del av ett framgångsrikt, högt presterande och trevligt team på en advokatbyrå i expansion. Till vår aktiemarknadsgrupp som i huvudsak arbetar med transaktioner för noterade bolag söker vi ytterligare engagerade nyexaminerade och erfarna biträdande jurister med inriktning på bolags- och aktiemarknadsrätt. Du kommer primärt arbeta med börsnoteringar, kapitalanskaffningar, informationsfrågor samt förvärv och samgående. Du kommer även aktivt delta i den svenska och internationella utvecklingen och bevakningen av corporate governance (bolagsstyrning) samt god sed på aktiemarknaden. Vidare kommer du att arbeta med löpande bolagsrättsliga frågor och tillsammans med mer erfarna kollegor ge våra klienter professionell juridisk rådgivning. De seniora tjänserna kommer innebära ett direkt projektledaransvar.

Vem är du?

Till de seniora tjänsterna söker vi dig med minst tre års arbetslivserfarenhet från branschen och aktiemarknadsjuridik samt bolagsrätt. Vi söker även dig som nyligen tagit eller snart kommer att ta examen och är intresserad av företagsaffärer med ett särskilt intresse för aktiemarknaden och dess regler. Du har mycket goda akademiska meriter och ett genuint intresse för näringslivet. Tingstjänstgöring är meriterande, men inget krav. Hos oss är din personlighet minst lika viktig som formella meriter. Du har hög social kompetens, förmåga att bygga förtroende och motiveras av utmaningar och av att utveckla din egen och andras juridiska kompetens. Andra viktiga egenskaper är att du är en prestigelös lagspelare, är stresstålig och att du har en stark drivkraft att leverera hög kvalitet. Vårt arbete kräver mycket goda kunskaper i det engelska och svenska språket, både i tal och skrift.

Du erbjuds

Du blir en värdefull medlem i vårt framgångsrika team med stora möjligheter till utveckling. Vårt låga ratio mellan biträdande jurister och delägare bidrar till en brant utvecklingskurva. Byråns storlek och struktur ger våra medarbetare möjlighet att tidigt ta ansvar och bidra på ett meningsfullt sätt, där du arbetar direkt mot klient. Ett resultat av vår struktur är att intern konkurrens bland medarbetare aldrig har varit ett problem – en sann laganda råder.

Vårt talangutvecklingsprogram, som bland annat fokuserar på individuellt mentorskap och handledning, bidrar till att lägga grunden till din långsiktiga karriärutveckling. Du deltar även i vårt interna utbildningsprogram med kurser i utvalda juridiska och affärsmässiga ämnen samt erbjuds att gå externa kurser och få individuell undervisning i juridisk engelska. Som nyutexaminerad erbjuder vi dig en bra start på din karriär och en möjlighet att avancera i en miljö av expertis och professionalism.

Din arbetsplats kommer att vara i trevliga kontor med en uttalat härlig atmosfär, i centrala Stockholm.

Är detta din nästa utmaning?

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta delägare Johan Wigh på telefon 076 00 283 26 eller Sandra Broneus på telefon 076 00 283 34. Skicka din ansökan till rekrytering@torngrenmagnell.com och skriv i ämnesraden vilken tjänst din ansökan gäller. Ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt betygskopior från universitetet. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi emotser din ansökan snarast.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tillbaka till aktuellt